divendres, 2 d’octubre del 2009

L'espoli de la Societat Editora Universal, al Congrés de Diputats

Els cinc germans Busquets estarien contents de saber que els seus descendents han persistit en la defensa dels seus drets durant els 70 anys que ens separen de la guerra civil i que han aconseguit portar la seva reivindicació al Congrés de Diputats.
Dimarts 29 de setembre, la mesa del Congrés va admetre una proposició no de llei de CiU amb la qual "s'impulsa la restitució o compensació als que van ser perjudicats per la incautació de béns i drets vinculats als mitjans de comunicació, en aplicació de la normativa franquista."
La proposició preveu fer un cens de les societats afectades en un termini de sis mesos. El cas de la Sociedad Editora Universal, propietària de l'Heraldo de Madrid, El Liberal de Madrid, El Liberal de Sevilla, El Defensor de Granada i el setmanari La Moda práctica és el més rellevant i voluminós, però n'hi ha d'altres.
Un cop presentada la proposició, ara es tracta que la resta de grups parlamentaris la comparteixin i que l'opinió pública també es sensibilitzi sobre aquest injustícia històrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada