dimecres, 25 de novembre del 2009

El Congrés rebutja indemnitzar els Busquets

La Comissió constitucional del Congrés de Diputats ha rebutjat aquesta tarda la proposició no de llei de CiU que proposava l'elaboració d'un cens de les societats propietàries de mitjans de comunicació incautades per Franco. Els grups socialista i popular han rebutjat la iniciativa amb arguments similars. Daniel Fernández, del PSC, ha dit que no es pot distingir les societats propietàries de mitjans de comunicació de les empreses que treballaven en altres sectors. L'aprovació de la iniciativa generaria falses expectatives en empreses d'altres sectors i particulars incautats per la dictadura. El PSOE també va patir la incautació, ha dit. Amb la imprempta de El Socialista es va editar el primer número del Boletín Oficial del Estado del govern franquista a Madrid.
De forma semblant, Jorge Fernández Díaz, del Partit Popular, ha dit que cal posar fi a les reclamacions per fets succeïts durant la dictadura i ha atacat la llei de memòria històrica aprovada en l'acual legislatura per haver obert la porta a reclamacions com la que avui s'ha rebutjat.
L'únic grup que s'ha pronunciat a favor en el torn d'intervencions ha estat el proponent, Convergència i Unió. Jordi Xuclà ha remarcat la llibertat de premsa com un dels valors essencials de la democràcia i ha defensat així la proposta esmentant els diaris de la Societat Editora Universal. Xuclà ha fet referència al diferencial amb les indemnitzacions que sí van rebre en el seu dia partits polítics i sindicats incautats tot i afirmant que no volia fer demagògia. Un argument que ha estat respost per Daniel Fernández, que ha remarcat la presència de partits i sindicats en el títol preliminar de la Constitució.
El resultat de la votació a les 18.01h ha estat 3 vots a favor 34 en contra i 0 abstencions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada