dimarts, 5 de gener del 2010

Sorpreses andorranes

Ahir vaig fer una visita ràpida a la Maria Sesto, a Andorra, per fotografiar tot el material que va recopilar Jordi Busquets. La primera sorpresa va ser coincidir amb les simpàtiques germanes Clara i Isabel Deniel, que havien pujat a passar un parell de dies. La resta de sorpreses van sumar 84 imatges de documents i fotografies que vaig captar amb la meva càmera. Podria escriure moltes coses, però la novetat més suggerent per a mi va ser conèixer la publicació "Pluma y Lápiz", del 1893, editada sota la firma dels germans Busquets, tal com reflecteix la portada que reprodueixo. Era una publicació setmanal de caire cultural en la que destacaven les il.lustracions modernistes en gran format.
Per les primeres informacions que he recollit, sembla que la publicació només va durar uns mesos del mateix 1893. A partir de 1900 torna a aparèixer, però l'empresa editora ja és una altra. Sembla, doncs, un primer intent editorial que, si fos responsabilitat de Manuel Busquets George, l'hauria emprès amb 21 anys. És coherent amb el fet que 9 anys més tard va tenir la iniciativa de fer un suplement setmanal il.lustrat del diari El Diluvio, propietat del seu cunyat, Manuel Lasarte Aran.
Davant els nostres ulls es va dibuixant una personalitat periodística interessada en connectar amb el públic a través de la imatge, una opció ideal quan es tracta d'arribar a audiències més grans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada