dijous, 17 de setembre del 2009

Els germans Busquets d'avui

Guillermo i Josep Lluís Busquets Giralt són els germans Busquets d'avui, fills de Guillermo Busquets Lemmonier, l'advocat que va mantenir una aferrissada lluita legal amb el règim franquista per la recuperació del patrimoni incautat a la fi de la guerra civil pel bàndol vencedor.
En una posguerra d'un ambient polític irrespirable, d'empresonaments i afusellaments, Guillermo Busquets pare va tenir l'enteresa de reclamar el retorn de l'immoble del carrer Marqués de Cubas 7 de Madrid, de la rotativa recent comprada a Suïssa amb que s'havien imprès Heraldo de Madrid i El Liberal de Madrid i altres béns de la Sociedad Editora Universal a Sevilla i Granada, on s'editaven altres diaris del grup.
La reclamació es va fer per via administrativa, judicial i política durant la dictadura i en els primers anys de la democràcia. El resultat va ser el silenci, la inhibició administrativa, la inhibició de la justicia, les promeses incomplertes dels governs socialistes els primers anys de la seva arribada al poder.
Els governs de Rodríguez Zapatero han fet de la memòria històrica una de les seves línies d'actuació, sense obrir mai la porta a la reclamació d'indemnitacions fruit de les accions de la guerra civil. Però els germans Busquets d'avui tampoc es resignen i tornen a estar en contacte amb els grups del Congrés per renovar una reclamació que clama al cel per la seva evident justícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada